Радионица за пољопривредне саветодавне службе Србије

Тхере аре но транслатионс аваилабле.

У периоду од 14. до 16.04.2011. године одржаће се радионица за пољопривредне саветодавне службе Србије. Место одржавања семинара је Хотел Шумадија у Београду, Шумадијски трг 8.

Теоријска презентација рада на стратегијама у функцији припреме рада на изради стратегије о унапредјењу организације рада задруга у Србији и оспособљавања саветодаваца као будуцих тренера за ове теме.

У прилогу овог обавештења је програм семинара.

Програм

 

Радионица/семинар за пољопривредне саветодавне службе Србије

 

У периоду од 30.09 до 02.10.2010. године одржаће се радионица/семинар за пољопривредне саветодавне службе Србије. Место одржавања семинара је Хотел Шумадија у Београду, Шумадијски трг 8.

У прилогу овог обавештења је програм семинара.

Програм

 

Унапређење организације рада пољопривредних задруга у Србији по норвешком моделу задругарства

Влада Републике Србије, као један од начина обезбеђења унапређења конкурентности пољопривредне производње, започела је разраду стратегије развоја задругарства и других видова организовања пољопривредних произвођача. За потребе разраде стратегије у току је реализација пројекта “Унапређење организације рада пољопривредних задруга у Србији по норвешком моделу задругарства”.

Наведени пројекат, Министарство пољопривреде, водопривреде и шумарства (МПШВ) у сарадњи са Jæren Produktutvikling, Брyне, Норвешка (ЈП) спроводи на основу меморандума о разумевању потписаном између Владе Републике Србије и Министарства спољних послова Краљевине Норвешке (НМФА) који се односи на Програм помоћи у оквиру пројекта билатералне сарадње за 2009. годину, потписан у Београду 18. децембра 2009.године, и посебном одлуком НМФА – Грант број – СРБ 09/23, од 01.12.2009. године.

Одлуком МПШВ и НМФА Пољопривредна стручна служба Србије (ПССС) и Институт за примену науке у пољопривреди (ИПН) пројектни су партнери са Jæren Produktutvikling, Брyне, Норвешка (ЈП). Партнери овог пројекта имају обавезу да за потребе Владе Републике Србије обезбеде полазну базу података на основу које ће се разрадити стратегија развоја задругарства и осталих видова организовања пољопривредних произвођача.

 

 
©Цопyригхт 2019 Институт за примену науке у пољопривреди, Београд