Radionica za poljoprivredne savetodavne službe Srbije

U periodu od 14. do 16.04.2011. godine održaće se radionica za poljoprivredne savetodavne službe Srbije. Mesto održavanja seminara je Hotel Šumadija u Beogradu, Šumadijski trg 8.

Teorijska prezentacija rada na strategijama u funkciji pripreme rada na izradi strategije o unapredjenju organizacije rada zadruga u Srbiji i osposobljavanja savetodavaca kao buducih trenera za ove teme.

U prilogu ovog obaveštenja je program seminara.

Program

 

Radionica/seminar za poljoprivredne savetodavne službe Srbije

U periodu od 30.09 do 02.10.2010. godine održaće se radionica/seminar za poljoprivredne savetodavne službe Srbije. Mesto održavanja seminara je Hotel Šumadija u Beogradu, Šumadijski trg 8.

U prilogu ovog obaveštenja je program seminara.

Program

 

Unapređenje organizacije rada poljoprivrednih zadruga u Srbiji po norveškom modelu zadrugarstva

Vlada Republike Srbije, kao jedan od načina obezbeđenja unapređenja konkurentnosti poljoprivredne proizvodnje, započela je razradu strategije razvoja zadrugarstva i drugih vidova organizovanja poljoprivrednih proizvođača. Za potrebe razrade strategije u toku je realizacija projekta “Unapređenje organizacije rada poljoprivrednih zadruga u Srbiji po norveškom modelu zadrugarstva”.

Navedeni projekat, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (MPŠV) u saradnji sa Jæren Produktutvikling, Bryne, Norveška (JP) sprovodi na osnovu memoranduma o razumevanju potpisanom između Vlade Republike Srbije i Ministarstva spoljnih poslova Kraljevine Norveške (NMFA) koji se odnosi na Program pomoći u okviru projekta bilateralne saradnje za 2009. godinu, potpisan u Beogradu 18. decembra 2009.godine, i posebnom odlukom NMFA – Grant broj – SRB 09/23, od 01.12.2009. godine.

Odlukom MPŠV i NMFA Poljoprivredna stručna služba Srbije (PSSS) i Institut za primenu nauke u poljoprivredi (IPN) projektni su partneri sa Jæren Produktutvikling, Bryne, Norveška (JP). Partneri ovog projekta imaju obavezu da za potrebe Vlade Republike Srbije obezbede polaznu bazu podataka na osnovu koje će se razraditi strategija razvoja zadrugarstva i ostalih vidova organizovanja poljoprivrednih proizvođača.

 

 
©Copyright 2019 Institut za primenu nauke u poljoprivredi, Beograd